onsdag 22. september 2010

Norgesglass....


Ryddet i den gamle låven i helgen.Og der fant vi til min store glede en 10-12 Norgesglass.De er nå vasket og tørket og er klar til å fylles med diverse hobbysaker.
Noen skal jeg også lage lyslykter av....

Her er hva jeg fant om Norgesglassets historie på nettet :)


Norgesglass er et fellesnavn på glass for hermetisering, sylting og annen konservering. De har et lokk av glass, en gummipakning mellom lokket og selve glasset og en metallring som skrues på for å feste lokket til glasset. Glasset revolusjonerte lagring av mat i Norge.
Definisjonen på typen er «Norgesglasset», produsert fra 1908 til 1978.
Produksjonen ble etter hvert tatt over av Drammen Glassverk, fra 1958 Moss Glassverk. Glasset finnes i minst seks forskjellige størrelser og er produsert i om lag 75 millioner eksemplarer.
Oppfinnelsen ble tatt fra det engelske Kilner jar oppfunnet av Kilner-familien og produsert av John Kilner & Co, i Yorkshire.
Caleb Kilner oppfant Kilner jar. Sønnen John Kilner (tipptippoldefaren til programlederen Jeremy Clarkson fra det populære bilprogrammet «Top Gear») lagde selskapet John Kilner & Co glass company i 1842 og produserte mengder av glasset. Glassene ble kopiert og produsert av andre, og forretningsvirksomheten til Kilner-familien ble slått konkurs i 1937.

Ingen kommentarer: